Glad mave med Low FODMAP

Op mod en tredjedel af danskerne har jævnligt problemer med maven. Det kan være oppustethed, luft i maven og dårlig fordøjelse. 15-20 % af danskerne har syndromet irritabel tyktarm (IBS). For mange er mavegener (herunder IBS) en både ubehagelig og pinlig lidelse, som de må leve med i årevis, fordi der ikke findes nogen enkel kur.

Ernæringsfysiolog Julianne Lyngstad er en af dem, der har døjet med IBS i flere år. Hun er født og opvokset i Norge, hvor maveplager også er et stort problem i befolkningen. En dag faldt hun helt tilfældigt over en diæt kaldet Low FODMAP, som ændrede hendes liv:

FODMAP står for nogle bestemte kulhydrater, der alle er mistænkt for at forårsage problemer med fordøjelsen. Forskere har for nylig fundet ud af, at langt de fleste, der begrænser eller helt udelukker disse kulhydrater fra kosten, kan få mere ro i maven.

Om bogen
Glad mave med Low FODMAP er en komplet håndbog til Low FODMAP-diæten. Bogen er fyldt med lette og lækre opskrifter og flotte billeder. De overskuelige ugeplaner gør det nemt at komme i gang, og opskrifterne er inddelt i kapitler til brød, morgenmad, frokost og aftensmad samt saucer og drikkevarer.

Kogebog af ernæringsfysiolog Julianne Lyngstad

På dansk ved Lise Palka

228 sider. 

Køb